Sähköinen ilmoittaminen laajenee

Verohallinto ja Patentti- ja rekisterihallitus tiedottavat, että muutosten ilmoittaminen sähköisesti kaupparekisteriin ja Verohallinnon rekistereihin laajenee 24.2.2016. Sähköiset ilmoitukset tehdään YTJ-palvelussa. Sähköisen muutosilmoituksen tekijällä on oltava suomalainen henkilötunnus ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti). Sähköistä ilmoitusta tehdessä käsittelymaksu maksetaan sähköisessä palvelussa.

Osoite- ja yhteystietojen muutokset

Sähköisessä palvelussa voi ilmoittaa kaikkien yleisimpien yritysmuotojen osoite- ja yhteystietojen muutokset.

Yhtiöjärjestyksen muutokset

Osakeyhtiö, julkinen osakeyhtiö, asunto-osakeyhtiö, vakuutusosakeyhtiö, julkinen vakuutusosakeyhtiö, keskinäinen vakuutusosakeyhtiö ja julkinen keskinäinen vakuutusosakeyhtiö voivat ilmoittaa yhtiöjärjestysmuutoksen.

Sähköisen muutosilmoituksen voi tehdä kaikista yhtiöjärjestykseen sisältyvistä asioita, joista tehdään rekisterimerkintä sisältäen muun muassa toiminimi, rinnakkaistoiminimi, toimiala ja kotipaikka.

Sääntömuutokset

Osuuskunta, osuuspankki ja säästöpankki voivat ilmoittaa sääntömuutokset.

Yhtiösopimuksen muutokset

Avoimet yhtiöt ja kommandiittiyhtiöt voivat ilmoittaa yhtiösopimusmuutoksen.

Pääomailmoitukset

Osakeyhtiö, julkinen osakeyhtiö ja asunto-osakeyhtiö voivat tehdä pääomailmoitukset. Kun vastaanottavana yhtiönä on osakeyhtiö, niin tytäryhtiösulautuminen ja tavallinen sulautuminen voidaan ilmoittaa sähköisesti.

Yrityksen edustajat ja toiminimet

Yrityksen edustajien muutoksen sekä toiminimi, rinnakkaistoiminimi ja aputoiminimi ilmoituksen voivat tehdä kaikki yhteisömuodot, jotka voivat tehdä sähköisen muutosilmoituksen.

Lopettamisilmoitukset

Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi tehdä lopettamisilmoituksen kaupparekisteriin.

Arvonlisäverovelvollisten rekisteri ja ennakkoperintärekisteri

Kaikki aiemmin mainitut yritysmuodot voivat ilmoittaa muutoksen arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin. Lisäksi Verohallinnolle voidaan ilmoittaa uusi päätoimiala.

 

LÄHDE: Veronmaksajat ry, TaxFax 16.2.2016